Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Zes Nederlanders In De Race Voor Eretitels Van Wereldhockeybond

Zes Nederlanders in de race voor eretitels van wereldhockeybond

Hockeyers van Oranje kanshebbers op FIH Awards

Een zestal Nederlandse hockeyers en hockeysters is genomineerd voor de jaarlijkse FIH Awards, de prijzen die de internationale hockeybond uitreikt aan de beste speelsters en spelers van het afgelopen jaar.

Bij de mannen maken Jeroen Hertzberger en Thierry Brinkman kans op de titel van beste speler. Hertzberger, die bij het WK in India tot beste keeper van het toernooi werd verkozen, won de prijs in 2019 al eens. Brinkman greep in 2021 naast de prijs, maar eindigde toen wel als tweede achter de Belg Arthur Van Doren. Ook de Argentijnse topschutter Maico Casella en de Indiase ster Harmanpreet Singh zijn genomineerd.

Bij de vrouwen is Frédérique Matla genomineerd voor de prijs van beste speelster. De keepster van Oranje, die na het WK in India afscheid nam als international, won de prijs in 2019 en 2021 al. Ze neemt het op tegen onder anderen de Argentijnse Agustina Gorzelany en haar voormalige teamgenoot Eva de Goede, die nu voor Ierland uitkomt.

Daarnaast maken twee Nederlandse coaches kans op een FIH Award. Jamilon Mülders is genomineerd voor de prijs van beste coach bij de mannen, Alyson Annan voor de prijs bij de vrouwen. De winnaars worden op 27 februari bekendgemaakt tijdens een gala in Lausanne, Zwitserland.


Comments